Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

måndag 15 oktober 2012

Bästa köpet i år!Första seglingen och även tävlingen med nya segel. Tapedrive, S-glas från UKsails. Vi kände redan första kvällen att det var ett helt annat drag i storseglet och focken satt som en smäck i fall och skot.. Under följande seglingar har det verkligen visat sig hur bra det nya storseglet är!

Både storen och focken saknar taft men är smart "taftade" i akterliken, både för förstärkning och för egenskaperna hos seglet (tror jag i alla fall). Vi valde två rev och ett ganska stoft fönster i storen, Två genomgående lattor känns även det perfekt. Storen från Next sails kommer att få tjänstgöra som semester och transport segel och Next-focken kan fungera fint i lite hårdare vind då den har klart annan buk än den nya.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar