Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

onsdag 10 oktober 2012

HÖST MEK!

Prognosen lovar minusgarder och tiden går.. Snabbt ned till båten och körde i glykol!


Den gamla VP 2001 stånkar på och fick sedvanlig höst omsorg.. Ny olja, bort med termostaten och i med glykolvatten, snabbt och lätt med en t-koppling på inkommande kylvattenslang, en ventil med gardenakoppling gör det mycket lätt att koppla på en slang som leds till en dunk med glykol och vatten.


Båda bränslefilterna lossades och kommer att bytas. Även oljan i drevet tömdes ur i år, inget vatten i den i alla fall. Ny ska fyllas på. Impellern lossades som vanligt och såg fin ut.

Toan tömdes (phu) och efter att tidigare packningar blivit förstörda av glykol så tar jag gärna jobbet att tömma den..

Batterierna får sitta kvar i år igen men laddas då och då.. kompletterar tillfälligt den fasta laddaren med en extra till startbatteriet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar