Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

lördag 20 oktober 2012

På rätt köl..

Efter ytterligare någon timmes krälande i gruset som en snigel med vinkelslip, VCtar på alla slipade ytor och man kan slappna av!

Hoppas på lite fortsatt varmt väder på måndag så att det går att lägga på ett par lager till. Jag gör som förra året, 6-8 lager VCtar och sedan "bredspackling" av rollade ytor innan slipning för att behålla så mycket som möjligt av tjockleken..
Vissa tycker att VCtar är sämre som epoxilager än ex. Lefants epoxigrund, men jag gillar den och har bra erfarenhet så långt! Som sagt, ett eller ett par lager till innan vintern. Till våren blir det montage av den saknade biten och bakkants-spackling för toppad kölprofil! :-)

1 kommentar: