Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

torsdag 18 oktober 2012

Kölhalad..


Efter den olyckliga närkontakten med Stockholms "gruset" så började i dag återställningen av kölen som var nästan "klar" förra våren. Hela undersidan från framkant till bakkant var renskrapad från epoxi.. På styrbordssidan, långt ned, var det långa breda avskrap som släppt in fukten en bit under epoxilagren.  :-(

Och ca 5 cm av spetsen längsta bak försvann i samma veva..Ganska stora ytor att renslipa, tur att vinkelslipen finns!


Aj..


Glasfiberkloss som ska formas till en ny spets..


Här är gamla spetsen ren-kapad och grundad med epoxigrund, nästa steg blir VCtar grundning av hela den renslipade ytan efter skadorna, sen ska spetsen pluggas och limmas fast och till våren blir det flera lager VCtar och slätspackling av skadeområdena samt spackling av bakkant på roder och köl... Förslag på bästa utformning av dessa mottages tacksamt!!

Hade tänkt mig en smalare med ett tvärt avslut på ca 2 mm bredd ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar