Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

torsdag 11 oktober 2012

Målet i sikte!

Ett av målen med "båt-projektet-Magda" är att segla Ulvöregattan 2013! Vi börjar känna oss redo med båten som är i allt bättre skick och med seglen som nu börjar fungera med båten. Och sist men inte minst vår egen rutin och kunskap har kommit en bit på väg.. Ganska många sjömil har det blivit sedan vi köpte båten 2009 med första segelsommaren 2010.

Vi hoppas nu på riktig vinter så att vi kan fixa en rejäl bojsten med boj vid stugan på Högakusten, då kan vi tidigt på försommaren segla upp till Norrland och träna några gånger innan Ulvöregattan seglas troligen andra helgen i Juni 2013. länk HÄR Obs missat inte filmerna från 2010 HÄR

Ulvöarna som ligger mitt i hjärtat av Högakusten är fantastiskt vackra och har en skyddad hamn som påminner om ex.vis Sandhamn, dvs ett smalt sund som man kan segla igenom. Mycket trevligt genom möjligheten till målgång nästan mitt i hamnen!


2 kommentarer:

  1. Snygg bild från lotsutkiken

    SvaraRadera
  2. Visst är den fantastisk.. Lite puls får man innan man kommer till toppen. Första gången jag var uppe så såg vi starten för Ulvöregattan från utkiken!

    SvaraRadera