Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

onsdag 27 februari 2013

Varmt nog?

Man undrar om det är nog varmt nu för att få lite gelcoat spackel att härda? Vill gärna fixa några små hål innan montering av den nya kontakten till autopiloten görs. Jag kanske kan hjälpa till lite med en värmefläkt.. men man varken vill eller får lämna fläktar på i båten när den ligger på varvet så jag får väl göra lite annat fix på båten så länge..

Vanligt gelcoat spackel fungerar ju fantastisk bra och jag har hittat rätt färgkoder till Magda vilket ju gör lagningar av hål och annat blir nästan osynligt!!


Tänkte leta fram färdigblandad toppcoat för ev "målning" av vissa ytor på däcket som är lite missfärgade. Någon som har tips var man kan hitta sånt?


3 kommentarer:

 1. Jotun skrev minimigräns på 13+ på sitt spackel! Jag gjorde det dock i minusgrader genom att bygga ett litet "tält/vindskydd" av byggplast och en kupéfläkt som gick i några timmar. Verkar ha härdat fint :)

  Körde dock med PP glasfiberspackel först för att få det extra hållbart, då det var i rufftaket och avlastare jag fixade.

  SvaraRadera
 2. Topp.. jag får nog bygga ett litet tält. Fast i morgon blir det kanske 13+ under pressen!

  SvaraRadera
 3. Med värme, typ kupévärmare borde det gå bra. Har själv plastat durkat (till min förra båt) i minusgrader och tre värmare under pressen. Funkade.

  Förr kunde man köpa färdig topcoat på Byggplast & Båtprylar, numer känt som SeaSea. Hade man bara en färgkod fixade de åtminstone här i Björlanda kile, Göteborg. På deras hemsida ser det ju dåligt ut men det kanske är värt att kolla?

  Annars köper du gelcoat och blandar i parrafin (eller "vaxlösning") själv så blir det topcoat.

  Själv köper jag allt plastjobbgrejs på Jara plast men de finns ju bara här och i Skellefteå.

  SvaraRadera