Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

måndag 18 mars 2013

LIDINGÖ RUNT 2013

OK.. ändrade planer igen. Det lutar åt motorgång till Stockholm med masten på däck. Mastar på och trimmar rigg från Djurgårn.. 18 maj kan det sen bli debut i Lidingö runt!

Foto seglingsbilder.se, Lidingö runt 2010

Historik
Lidingö Runt arrangerades den första gången av Lidingö Segel Sällskap (LSS) den 29 maj 1949 som en mindre klubbtävling för medlemmar i LSS och klubbar som var anslutna till Lidingö Båtförbund.
1950 arrangerades tävlingen igen – som en öppen tävling. De första åren deltog ett 50-tal båtar och antalet ökade snabbt. Under 2000-talet har tävlingen haft ungefär 400-450 deltagande båtar.

Kappseglingen är starten på säsongen för många ostkustseglare och både familjeseglare och professionella kappseglare brukar deltaga.
På 2000-talet har tävlingen lockat deltagare i de extrema klasserna, exempelvis Super Maxi 100 och trimaraner i 60 fots-klassen, där besättningarna får ett bra tillfälle att trimma båtar och besättning inför de större kappseglingarna i Sverige.

Starten sker nedanför Foresta/Millesgården och målet är vid gamla Torsviks fyr, norr om Lidingöbron.
Tidigare seglade man Lidingö Runt på söndagar och kappseglade med jollar på lördagen vid Islingeviken. Källa LSS hemsida.


3 kommentarer:

 1. Glöm inte bort att Lidingö runt faktiskt också är vagga till vårt SRS-system. Från början utveckat bl.a. av Lars-Olof Norlin på uppdrag av Lidingö Runt (med flera). "Lidingö Yard Stick" blev namnet - LYS.

  Anrik tävling. Nej, jag kommer inte att vara med. I år heller.

  SvaraRadera
 2. Hehe vilket projekt... Vart ligger du fram till Ornö Runt? Jag ska också lägga båten nånstans runtikring, seglar Gullviverallyt tom den 12e, sen LR och därefter OR. Funderar på Viggbyholm, men dom öppnar gästhamnen först den 15e.

  SvaraRadera
 3. Har ibland tur att få låna plats i Sandhamn.. Lite långt från Lidingö, gamla båtllubben i Saltsjöbaden är bra! Pålnäsviken tror jag den heter...

  SvaraRadera