Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

måndag 4 mars 2013

Personlig GPS..Navionics GPS app har numera funktionen "färdriktining upp" vilket passar mig bättre. Och med Iphone 5ans lite bättre och större skärm så kan den fungera mycket bra som GPS på armen.. Det finns väldigt många olika vattentäta fodral att välja på men inte så många med armrem.. HÄR finns en modell.


Jag har inte använt Navionics kartor så mycket och kan inte uttala mig om kvaliten på kartorna som följer med i apparna för Iphone och andra smartphones.. Men på detta sätt har man alltid möjligheten att slänga ett snabbt öga på GPSen var man än befinner sig på båten. Man kan ju behöva gå på toa ibland.. ;-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar