Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

tisdag 26 mars 2013

Mera AP

Ännu en varm eftermiddag under pressen.. termometern inne i båten visade plus 11 grader. troligtvis ännu lite varmare i sittbrunnen. Lite flera verktygslådor fick följa med och installationen löper på..


Sticksågen följde med och hålet för instrumentet blev sågat och klart.


Sen montage av styrinstrumentet. Noga med linjering efter omgivningen. 


kabeldragning.. efter en sortering av alla kablar och planering av dragningar och placeringar av övriga delar av systemet så drog jag fram kabeln till instrumentet.


Den nya seatalk kabeln med runda kontakter och kopplings"bussar" Den skalade änden ska sitta i styrdatorn och den runda kontakten längst bort i bild är till instrumentet. Kopplingsbussen är för att brygga vidare till andra instrument osv..


Kabeln monterad i instrumentet och skall dras fram till datorboxen.


Många in och utgångar att välja på.. men väl beskrivet i montage-dokumentet. Till höger ses plintar för både den äldre seatalk med tre kablar och längst till höger den nya med flera..


Det blir ju lite rörigt i båten när man håller på.. Men i sittbrunnen hann det bli färdigt och jag anslöt först den nya kontakten för motorn..


Matning från databoxen


kontakt monterad


Sittbrunnsdelen färdig, ganska "rent" men många grejor blir det även om man försöker köra lite minimalistiskt, nu återstår kompassgivaren, databox, fjärrkontroll, nmea, matning av12 volt och kalibrering så klart!

Sail on.

3 kommentarer:

  1. Mycket tjusigt! men minimalistiskt? var kom det ifrån, det är ju kul men teknikprylar... :-)

    SvaraRadera
  2. "Lite" minimalistiskt.. man vill ju gärna gömma det som gömmas kan.. Försöker även hålla ned antalet tampar och trim till det minsta möjliga.. Men teknik är KUL!

    SvaraRadera
  3. Påsk ledigt från båten... Nya tag på onsdag! Då blir det heldag med AP- montage!

    SvaraRadera