Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

tisdag 19 mars 2013

Lörning..

Man lär sig hela tiden lite nytt, luckorna jag gjorde förra våren fick "glas" av polycarbonat som är lätt att jobba med och spricker inte som plexiglas. Polycarbonatet blir dock lättare repigt men det är ett ok resultat även efter en säsong i båten..

Glaset sitter i en slits i ramen och för att täta utsidan fogade jag med Sikaflex. Det visade sig i höstas att sikan inte fäste riktigt på den lite feta ytan på glaset. Nu när luckorna slipats rena insåg jag att det var bäst att skära bort sikan och lägga en ny fog med svart bygg-silicon i stället. Den borde sitta mot plast-glaset och hålla fukten borta från ramarna.


Glaset har klarat sig ganska bra efter en säsong i båten


Sikaflex-fogen släppte dock från "glasytan"


Dubbeltejpat med vanlig "masktejp"


pålagt och "fingerdraget"


Klart, jag brukar alltid dra bort masktejpen direkt och siliconet behöver ibland ett dygn på sig att härda
Lite olja på luckorna och de är färdiga för båten, igen...

Sail on!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar