Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

tisdag 12 mars 2013

Planerar färden Uppsala-Ornö

Danvikstullsbron kommer att vara stängd hela säsongen.. Det innebär då att vi får välja att masta på i Stockholm eller ta den längre vägen över Södertälje


Den vanliga vägen via Stockholm är ca 70 distans från hemmahamn till Ornö, tre-fyra broöppningar och en sluss i Hammarbyhamnen. Se sjökort ovan.


Den här vägen över Södertälje är längre men innebär dock en-två broöppningar mindre. Slussen i Södertälje såklart, men den upplevs som ganska trevlig.. Den stora nackdelen är att vi måste norrut sen för att komma upp till Ornö, vilket ger total ca 110 distans.. Inte så lätt att klämma på ett dygn ;-) Och helst vill vi ju segla oxå inte bara stånka motor..


Den här genvägen norr om lansort är medräknad i 110 distans och den ger rätt mycket i stället för att runda Landsort.. Har någon provat att gena ut denna väg norr om landsort??

Sail on!

8 kommentarer:

 1. Om du menar punkt 74 så är det en gammal och väl beprövad led, alltid lite spännande att möta någon om det går hög sjö, men med Cayennen och Scannern har vi alltid gått där.
  Trevlig segling!
  Per
  Swe 133 Abalone

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppen, tack det såg ju bra ut på plottern.. Men man vet ju inte.. ;-)

   Radera
 2. Hej,


  Vad är det för navigtionsprogram som du använder?
  iPad?

  SvaraRadera
 3. Seapilot appen på Ipad, fungera toppenbra! Riktigt bra för att planera rutter och kolla distanser.

  SvaraRadera
 4. En variant är att ta Dragetskanal

  SvaraRadera
 5. Att: Jonas, mysigt men blir längre väg eller hur?

  SvaraRadera
 6. Genvägen norr om Landsort är standard. Med GPS är det lätt, det var svårare förr.

  SvaraRadera
 7. Gps.. Borde ge Nobelpris till uppfinnaren. Håkan Lans, han tog väl iof fram själva transponder delen..??

  SvaraRadera