Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

torsdag 18 april 2013

Aqua-dynamisk ?

Ny bakkant av köl och roder under uppbyggnad. Spacklar först upp en ca 2 cm lång helt rak och vass bakkant. Sedan är planen att bryta spetsen till en platt yta som är ca 3 mm bred och med två raka hörn. Slät spackla sidorna med epoxispackel och slipa super-slätt.

Någon som har synpunkter eller ideer gällande utförandet...??  :-)


ps. i Uppsala är det snart isfritt men j-ligt dåligt båtputsar-väder

6 kommentarer:

 1. Återkom gärna hur du bryter spetsen och får det snyggt!!! :)Jag gjorde som du igår, och fick till en hyfsat vass kant, men vette fan hur jag ska få ner den fint utan att av misstag bryta sönder det mesta..

  Sen i topp och underkant blev min skit (har ju bulb och en förlängning i ovankant på kölbladet) så där måste jag bättra.

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte lägga på en gång till först. och även finspackla och slipa färdigt sidorna. Sen blir det nog handarbete på spetsen med en ca 2 dm lång slipkloss och 120 papper.. provar i helgen! Kul att du också nöter på..

  SvaraRadera
 3. Nu blev jag nyfiken, kan du berätta lite tydligare vad du gör, lite svårt att bara de på bilderna. Sätter du dit en bit i bakkant eller är det enbart spackel?

  SvaraRadera
 4. Det som sitter längs bakkanten är en fasttvingad trälist med lite tejp och siliconspray på.. Den ger bra stöd och form för att kunna spackla en rakare, smalare bakkant på kölen. Och även möjligheten att utforma kanten för optimalt släpp i vattnet...

  SvaraRadera
 5. Silikon???? Använd aldrig silikon!!! minsta spår av det och inget fäster..använd enbart brun packtejp, spackel fäster inte på det.

  SvaraRadera
 6. Nja.. silikon blev det nog inte.. "Släppmedel för plastgjutning" fungerade bra och nu är det en kanonfin bakkant både på roder och köl!

  Men bra tips med bruntejp.. jag körde med plastmasktejp, nästan samma yta kan jag tänka mig.

  SvaraRadera