Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

söndag 7 april 2013

NMEA...

Efter lite fixande och funderande så drog jag om lite NMEA, logg och lod direkt till GPSen, den tog emot logg och loddata. Kopplade sedan gpsens utgående NMEA till avsedd ingång på Tackticks databox, den har trådlös sändning och mottagning, dit kommer alltså även vinddata från Tackticks vind-instrumentet.

Sen ändrade jag så att NMEA signalerna från Tackticks boxen till AP boxen fick direkt anslutning och inte via WIFI sändaren som jag först provade.. Den ligger också nu direkt på utgående NMEA från Tackticks boxen..


Lådan till vänster på bilden täcker baksidorna på instrumenten, bra att ha allt samlat för att lätt kunna koppla ihop olika delar.


Det blev ganska lätt mekat även här.. Bara att lyfta ned databoxen om man vill koppla om nått. Mottagaren för fjärrkontrollen anslöt och monterades också, fungerade på första försöket! till höger ses wifisändaren och den skickade som vanligt gps och vinddata till Iphonens program Iregatta, mycket bra!


Vips så fungerade även överföringen till APn med både vind och GPS data! Nu återstår kalibrering av värden för APn på sjön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar