Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

lördag 6 april 2013

JAPP..AP klart!

Efter en dags vila så drog jag färdigt alla kablar och monterade fluxgate kompassen. Den satt bra på skottet in under förpiksbingen.


Sen var alla kablar dragna och det var dax att koppla in allt i databoxen.


Allt på plats, men ingen spänning till instrumentet vid första försöket, ett samtal till den utmärkta supporten genom Martin på "Happy" klargjorde att kopplingsbussen behövde 12 volt, sista kabeln monterades alltså.


Med egen matning till instrumentet så fungerade nästan allt...  Dvs motorn lirade ihop med databox och instrument.  Och den första grundläggande inställningen gjordes.Men inga vind eller GPS data via NMEA hittades.. Ok, bara att dyka rätt in NMEA härvan bakom instrumenten. Fortsättning följer...2 kommentarer:

  1. Bra jobbat!
    Kolla så att det är en rostfri spiral i slangen bredvid kompassen...

    SvaraRadera