Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

lördag 20 april 2013

Snygga hörn blev det!!


Med hjälp av tejp och bästa sortens släppmedel så lossade stödlisten fint utan att något sprack. Kölen avklarad och dax för samma behandling av rodret..


Kölen ses här ovan med nästan färdig spacklad bakkant..


Stödlisten sitter med klämmor på rodret.. första spackling med glasfiber förstärkt epoxispackel.


Rodret slipat och klart för rensågning av bakkanten, först ritade jag ett rakt streck längd hela sträckan och sågade bort den yttersta biten med "fein-sågen"


Sen blev det läge för lite mera handslipning med lång-kloss för att forma en fin bakkant med raka hörn!


Nästan klart, nu är det färdig-format och bra både på köl och roder. Nu återstår lite slipning och ytterligare slätspackling. Sen ska allt förseglas ordentligt med ytterligare epoxigrundfärg, jag använder VC-tar. 
Sen behövs några dagars torktid för genomhärdning innan sista slipning före bottenfärgen. Fördelen med VC17 och andra tunna färger är den korta torktiden och att man kan måla dessa strax innan sjösättning 

Härlig stämning på varvet i dag med vår i luften (förutom allt slipdamm förstås) Ps jag kör med en fet dammsugare på slipmaskinen.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar