Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

söndag 21 april 2013

Faller på plats..

Några av årets pusselbitar i båt-pysslet föll på plats i dag! Nya sprayhooden passade perfekt. Fixad av Cover up på Bullandö marina och den är kopierad efter den gamla. Även rorkults-kådisen passade fint. Lite stor kanske men bättre det än åt andra hållet! Hoppas att min nylackade rorkult klarar sig fint i sommar.


Den ska ju rymma både beslag och rorkultsförlängaren.Färgen blev mycket bra till båtens övriga målade detaljer och de nya namndekalerna.. Dock lite mörkare än segelkapellen.. Men jag tror att helheten blir nice! Den fungerar ju fantastiskt bra och skyddar mycket av båten vid bryggan och tillåter även bra segling och trimning med sprayhooden uppfälld.

Jag hann även med att slipa och olja den utvändiga teaken. Också köljobbet gick i bra i dag och första lagret VCtar som täcker spacklingarna är nu på plats.

Hoppas att det fina båtfixarvädret fortsätter.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar