Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

onsdag 3 april 2013

Äntligen BOJ..Jag hade precis gett upp när det visade sig att en stadig och fin is lagt sig på Ö-viksfjärden.. Operation BOJ kunde åter startas!

Först skulle bojstenarna hittas i snön och diverse stegande på isen göras för att bestämma rätt plats för bojen. Detta var inte så lätt när det blir fort djupt och det är nära både till land och till bryggan. Även farleden sveper förbi tätt på vår brygga.

När platsen var vald så kunde vi loda djupen, ca 19 meter djupt var det ca 35 meter från brygga och strand.  ca 29 meter kätting var planen. Detta, plus boj och båt borde ge ett bra säkerhetsavstånd till både land och farleden...


Här rullas den största tunnan med betong ned och ut på isen med hjälp av vinchen och veckansverktyg, spettet!Här ligger dom på plats, ca 1,2 ton, en stadig svajboj för exempelvis Magda är målet! ca 5 timmar tog det att baxa och dra ut dem på isen..


Boj och kätting samt diverse schacklar.. 6 meter 13mm galvad kätting, 21 meter 11mm galvad kätting samt ca 8 meter 10mm galvad kätting för att länka i hop de tre bojstenarna.


Kopplat och klart..Bojen ligger redo på isen. Återkommer med filmen på det roligaste... "montaget" av bojen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar